• Goed advies
  • Snelle levering
  • Geen verzendkosten vanaf €85,-

Padel racket kopen

Wil je een padel racket kopen, dan is het belangrijk om het juiste racket te kiezen. Een padel racket heeft een gewicht tussen de 365 en 396 gram. Voor de veiligheid is ieder racket voorzien van een koord waarmee het racket om de pols bevestigd wordt. Er wordt gespeeld op een relatief klein veld en de spelers staan dicht bij elkaar. Het veiligheidskoord voorkomt dat het racket bij een flinke zwaai weg kan vliegen en bijvoorbeeld de tegenstander kan raken.

Wil je graag een padelracket testen? Dat kan!
In Bakel hebben wij een assortiment padelrackets beschikbaar welke je na een goed advies kunt testen.
Vraag naar de mogelijkheden.

Een padelracket kiezen

Het soort racket dat je kiest is afhankelijk van het niveau van de speler. Er zijn veel verschillende rackets. Er is verschil in kleur, gewicht en materiaal. Toch zijn er ook overeenkomsten te vinden. Ieder racket heeft een zogenaamde sweetspot. Dit is het perfecte vlak om de bal te raken. Een racket met ronde vorm en een groter oppervlak en dus een grotere sweetspot is geschikt voor beginnende spelers. Een druppelvormig racket, met een sweetspot hoger in het racket, is een sneller racket en meer geschikt voor gevorderde spelers. Bij een racket met diamantvorm zit de sweetspot het hoogst in het racket, dit vereist veel ervaring om.

Ook de balans (laag/medium/hoog) en het materiaal (hard/zacht) spelen een rol bij de keuze voor een padel racket; hoe hoger de balans en hoe harder het materiaal, hoe ‘sneller’ het racket is. Over het algemeen geldt: voor een sneller racket is meer ervaring nodig.
Voor je een padelracket gaat kopen is het verstandig om advies te vragen of zelfs een aantal rackets uit te proberen als je die mogelijkheid hebt. Zo bepaal je welk padel racket te kopen. Padelpower heeft regelmatig een goede padel racket aanbieding. Alle rackets zijn van goede kwaliteit en hebben een lange levensduur. Ook voor advies over de juiste keuze van een racket kun je terecht bij Padelpower.

Padel racket voor beginner

Padelpower heeft een groot assortiment met ook het juiste padel racket voor beginners. Een padel racket beginner is anders dan een racket voor gevorderde spelers. Het is goed om als beginner te kiezen voor een rond racket van zacht materiaal. Wanneer je nog niet lang bezig bent met de sport en misschien nog moet wennen aan de bewegingen en snelheid van de padelbal, neemt een racket van zacht materiaal de trillingen beter op. Dit zorgt voor minder druk op de spieren en verkleint de kans op blessures. Een ronde racket heeft tevens een grotere sweetspot, waardoor de bal gemakkelijker te spelen is. Alle padel rackets hebben dezelfde gripmaat. Een uitzondering hierop zijn de padel rackets junior. Padelpower heeft verschillende rackets voor junioren in het assortiment. Een padel racket junior is vaak wat minder zwaar dan een racket voor volwassen. Ook heeft het een iets kortere grip, waardoor ook jongere spelers er goed mee uit de voeten kunnen. Welk padel racket kopen, nog niet helemaal duidelijk welke racket jouw het meest geschikt lijkt. Neem dan vrijblijvend contact op voor extra advies.

Om ervoor te zorgen dat de padelracket in juiste staat blijft, raden wij aan om ook een padeltas aan te schaffen.