• Goed advies
  • Snelle levering
  • Geen verzendkosten vanaf €85,-

Padelballen bestellen

Padelpower heeft een ruime keuze aan padelballen. Padel tennisballen hebben het uiterlijk van een ‘gewone’ tennisbal, maar zijn echter net even anders. Padel kan niet gespeeld worden met reguliere tennisballen en daarom zijn bij Padelpower diverse merken padelballen te vinden. Een padelbal is lichter, harder en iets kleiner dan een standaard tennisbal. Doordat de interne druk in padelballen ook lager is, tussen de 1,78 en 2,01 bar, zullen deze minder ver stuiteren dan gewone tennisballen en ook langzamer bewegen. De officiële regel is dat bij een val van 254 cm hoogte op een harde ondergrond, de bal 135 tot 145 cm hoog moet stuiteren, omdat de spelers dicht bij elkaar staan in de kooi, heeft dit een positieve invloed op het spel.

Gebruiksduur padel tennisballen

Hoe lang een padelbal precies mee gaat is afhankelijk van het gebruik. Bij intensief gebruik zal een bal sneller slijten. Wanneer er minder vaak met de ballen gespeeld wordt, zullen deze vanzelf langer meegaan. Op een padelvereniging zullen de ballen over het algemeen sneller verslijten en regelmatig gewisseld moeten worden. Of een bal versleten is merk je aan een zichtbare slijtage van de buitenlaag, maar ook aan het feit dat de padel tennisballen zachter worden en minder goed te spelen zijn. Als dit gebeurt, is het tijd de padelballen te vervangen door een nieuwe set. De meeste padeltassen hebben ook ruimte voor ballen naast het padel racket vak.

Padelbal merken zoals; Head, Adidas en Snauwaert

Er zijn verschillende merken padel tennisballen te vinden bij Padelpower, waaronder padelballen Head. Deze ballen zijn geselecteerd door de topspelers op de Padel Tour. Door de versterkte rubber kern en het speciale vilt gaan deze ballen lange mee. Alle padel tennisballen worden geleverd in een can met drie of vier ballen. Voor verenigingen zijn er ook dozen met meerdere cans beschikbaar.