• Goed advies
  • Snelle levering
  • Geen verzendkosten vanaf €85,-

Padelpower.nl geeft advies m.b.t. de aanschaf van uw padelracket.
Neem contact op via mail , info@padelpower.nl , en geef je vragen aan.
Ook kun je een afspraak maken op onze locatie Groenveld 5 te Bakel voor advies.
(in overleg ook mogelijk in de avond of op zaterdag)
Tevens kunnen hier ook de bestelde produkten worden afgehaald.

Waar let je op bij de aanschaf van een padelracket: 

De vorm van het blad:

  • Een ronde vorm: een ronde bladvorm is het meest geschikt voor de beginnende spelers. Deze bladvorm heeft een groter oppervlak en een grotere sweetspot (perfecte vlak om de bal te raken). Met dit racket kan iedereen direct aan de slag, vandaar dat veel beginnende spelers hiervoor kiezen.
  • Een druppelvormige vorm: door de grotere balans in het midden van het racket kun je de ballen sneller slaan. Hiervoor heb je wel wat meer ervaring nodig om de bal preciezer te kunnen raken, dus minder geschikt voor de beginnende speler.
  • Een diamant vorm: Bij een diamantvormig padelracket zit de sweetspot hoger in het racket, waardoor je veel ervaring nodig hebt om de ballen goed te kunnen slaan. Met dit racket kunnen , mits de bal goed geraakt wordt, harde ballen worden geslagen.

De balans van het padelracket:

-Lage balans: het gewicht van zit meer aan de onderzijde van het racket, dicht bij je hand. Hierdoor kun je het racket beter hanteren en heb je tijdens je spel dus meer "controle". Je hebt wel als nadeel dat je minder "power" kunt geven aan je slag.

I.v.m. de controle adviseren bij deze balans aan beginners en (licht) ervaren spelers. Vaak komt deze balans voor bij padelrackets met ronde vorm.

-Medium balans: Hierbij ligt het gewicht meer in het midden van het racket en is er dus ook meer "balans". Veel controle en meer power. 

Deze rackets zijn met name geschikt voor de wat meer ervaren spelers en komen voor bij zowel ronde als druppelvormige rackets

-Hoge balans: Het gewicht zit hier in de bovenkant van het racket (ver van je grip en hand). Het racket voelt daarmee dan ook zwaarder aan. Hierdoor kun je veel kracht zetten met je slag. Let wel op , met een hoog balans racket kun je, wanneer je minder ervaring hebt , sneller blessures oplopen.

een hoge balans komt met name voor bij diamantvormige rackets.

Hard of zacht padelracket: Als beginner is het beter om een zacht racket te gebruiken, de elasticiteit van het materiaal helpt je bij het maken van wat meer snelheid en en neemt trillingen beter op. (om blessures te voorkomen)
Harde rackets bieden gevorderde spelers, met een goed techniek , meer kracht en controle

 

 

vragen en antwoorden:

Ik wil een padelracket aanschaffen, waar moet ik op letten?
Padelrackets zijn, net als bv. tennisrackets verschillend in gewicht, balans, materiaalsamenstelling, hardheid van het samengeperste foam etc. 
Padelpower.nl heeft een zo uitgebreid mogelijke beschrijving bij de produkten geplaatst zodat snel duidelijk is welk racket geschikt is. Indien gewenst kunt ook voor aanvullende informatie ook het vragenformulier invullen. U ontvangt binnen zeer korte tijd altijd een reactie.

Hoe lang gaat een gemiddeld padelracket mee?
Padelrackets kunnen beschadigen door de wanden, het hekwerk en/of een medespeler.  Bij beschadiging ben je natuurlijk sneller aan een nieuwe toe. Uiteraard verschilt het per speler en niveau wanneer een racket aan vervanging toe is.

Wat is het grootste verschil tussen goedkopere en duurdere rackets?
De duurdere rackets hebben meer technologische aspecten aan en in het racket zitten. Zoals een hoogwaardiger carbon / grafiet, duurder EVA schuim, schok dempende en aerodynamische materialen en een laklaag met of zonder (schuurpapier) paintfinish.

Er is maar één gripmaat (!)  Is dit de ideale maat of kan ik het customizen?
De grip is net zoals bij squash relatief klein, daarom zijn meerdere gripmaten niet noodzakelijk, er is slechts 1 gripmaat van 38mm.  Uiteraard is dit aan te passen naar wens met div. overgrips en/of een krimpkous

Van welk materiaal is het racket gemaakt?
De buitenkant is vaak van grafiet en/of carbon en daartussen zit meestal samengeperst EVA foam.

Waarom zitten er gaten in een padelracket?
Dit is om een racket minder zwaar te maken en voor de aerodynamica (minder luchtweerstand).

Heeft een racket onderhoud nodig?
Nee een padelracket heeft geen verder onderhoud nodig, maar bewaar het racket niet in extreme omstandigheden/temperaturen. Het is ook beter om niet in de regen te spelen, echter zal dit meestal niet te voorkomen zijn.

Kun je een padelracket evt. nog customizen?
Het is mogelijk om een extra (of vervangend) gripje (al dan niet in een andere kleur of materiaal) te gebruiken. Tevens is het mogelijk om een beschermende tape over de top en zijkant van het racket te plaatsen. Er zijn ook plastic dopjes die in de gaten kunnen worden gestopt om de balans en het gewicht aan te passen. Ook zorgt dat voor extra demping.

Aan een padelracket zit een touwtje, waar is dat voor?
Dit touwtje is voor je veiligheid , en is absoluut verplicht om te gebruiken Hiermee voorkom je dat het racket uit je hand vliegt en je andere spelers raakt. 

Zijn er verschillen tussen  tennis- en padelballen?
Ja , een padelbal heeft een lagere interne druk en een lagere stuit. Omdat spelers in de kooi dicht bij elkaar staan is dat beter voor het spel.

Wanneer weet je dat de ballen moeten worden vervangen?
Dat is per speler verschillend, want iedereen stelt andere eisen aan de bal. Over het algemeen kun je zeggen dat als de bal te zacht wordt en/of het vilt gaat slijten dat je dan wel aan nieuwe ballen toe bent

Het weer.
Het weer is van enorme invloed op je padelracket. Berg je racket nooit op bij behoorlijke hitte danwel koude.
(Dus bv. niet bij hogere (of lagere)  temperaturen in je auto leggen)
Daarnaast heeft vocht een grote invloed op je padelracket en adviseren we je om geen padel te spelen bij regen en/of natte banen. Ook de padelballen worden dan zwaarder hetgeen belastender is voor je racket.
Hoe meer je met vochtige omstandigheden gaat spelen, hoe eerder je een nieuw racket nodig zult hebben.
Zorg ook voor een goede padeltas om je racket in te bewaren.

Padelpower.nl , voor een goed advies en snelle levering!
Groenveld 5 , 5761 HN  Bakel
info@padelpower.nl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jolijn
2 maanden geleden

Hele fijne service, ik ben enorm geholpen met mijn aanschaf voor mijn eerste padel benodigdheden! Duidelijke website en een mooie huisstijl!