• Goed advies
  • Snelle levering
  • Geen verzendkosten vanaf €85,-

Padelpower.nl; jouw vertrouwde webshop voor padel rackets en accessoires

Padel is een racketsport die steeds populairder wordt in Nederland. Op steeds meer plaatsen worden banen gebouwd en is het mogelijk om deze bijzondere sport te beoefenen, die een soort mix is tussen tennis en squash. Voor padel tennis goede uitrusting nodig. Er is dan ook steeds meer vraag naar padel producten van een goede kwaliteit. Bij Padelpower vindt je een groot assortiment kwaliteitsvolle producten voor beginnende en gevorderde spelers. Zo zijn er padel rackets in verschillende vormen te verkrijgen, evenals padelballen en een stevige padeltas om je padel racket in op te bergen.

Wil je graag een padelracket testen? Dat kan!
In Bakel hebben wij een assortiment padelrackets beschikbaar welke je na een goed advies kunt testen.
Padelracket testen, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Wat is padeltennis?

Padel tennis is een sport die in enkel- of dubbelspel gespeeld kan worden. Het is vergelijkbaar met tennis, maar het veld is een stuk kleiner. Bijzonder is dat ook de zijwanden die om de baan heen staan meedoen in het spel. Nadat de bal op de speelhelft van de tegenstander is geslagen, mag deze ook tegen de muren ketsen voordat hij word teruggespeeld. Dit zorgt voor veel dynamiek in het spel.
De padelsport vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika waar het in de jaren ’60 werd bedacht. Al snel groeide Padel tennis uit tot een wereldwijde sport met steeds meer beoefenaars. Ook in Nederland wordt Padeltennis steeds populairder.

Speelwijze en padel tennis regels

Padel tennis regels komen voor een groot deel overeen met de regels van het reguliere tennis. De puntentelling is hetzelfde als bij tennis. Hoewel het veld kleiner is, bevat ook het speelveld bij Padel tennis twee speelhelften met ieder een achtervlak en twee servicevlakken. In het midden van de baan wordt een net gehangen om de twee helften van elkaar te scheiden. Ook in de Padel sport zijn de lijnen onderdeel van het speelveld: een bal op de lijn is ‘in’.
Het grote verschil zijn de wanden, bestaande uit glas en hekwerk, van 3 meter hoog die om het speelveld heen staan. Na de opslag zijn deze ook onderdeel van het spel. De bal moet stuiteren voor deze wordt geserveerd en serveren gebeurd onderhands. Na opslag mag de bal ook via de wand teruggespeeld worden. Dit zorgt voor een uitdagend spel met acties die elkaar snel opvolgen. Bij padeltennis is het daarom belangrijk om alert te zijn en snel te reageren. Het spel wordt zonder scheidsrechter gespeeld.

Op de hoogte blijven van de beste deals en padel nieuws? Volg Padelpower dan op Instagram of houd de padel webshop in de gaten.

Padelrackets bestellen van verschillende materialen

Padel tennis wordt gespeeld met een speciale racket, gemaakt van grafiet, carbon of fiber. Een padelracket is massief en is voorzien van diverse gaten, wat zorgt voor minder luchtweerstand. Er zijn verschillende vormen rackets en ook het gewicht van de rackets kan variëren. Welke vorm de speler kiest is afhankelijk van zijn of haar spelniveau. Ieder racket is voorzien van een veiligheidskoord waarmee het racket aan de pols vastgemaakt kan worden. Dit is noodzakelijk, om te voorkomen dat het racket uit de handen schiet en een tegenspeler raakt. De bal waarmee padel gespeelt wordt is vergelijkbaar met een tennisbal, maar heeft een lagere druk. Hierdoor zal de padelbal minder hoog stuiteren en trager bewegen dan een reguliere tennisbal. Padeltennis is een snelle sport die vraagt om materialen van goede kwaliteit. Bij Padelpower is het assortiment groot en bevat de juiste materialen voor spelers van ieder niveau.